Sziasztok!

Itt olyan tippeket, szépészeti tanácsokat igyekszek adni, amiket én is hallottam, és kipróbáltam, működnek, és kímélik a pénztárcánkat. Egy nő mindíg legyen ápolt, de sokat tehetünk magunkért otthon is, külső segítség nélkül.

A szép kéz ápoltan szép. A legtöbb gondot a kéz szárazsága adja. Ha már a körmeink szépek, a kezünket is szeretnénk, ha mindíg szép lenne.

Én korábban krémeztem nap mint nap, mégis mindíg száraz volt. Elég egy kis takarítás, és mindegy hogy tél vagy nyár, a bőrünk kiszárad. Most hogy új termékeket próbáltam sorra, hamar rájöttem, hogy a kezünk az elhalt hámsejtektől száraz, amit mindegy hogy felületileg kenünk vagy sem. Ha eredményt akarunk elérni, akkor le kell radírozni a bőrt, és utána kell kezelni. Minden héten ajánlott legalább egy bőrradírozás. Célszerű, ha kinevezünk a héten egy szépészeti napot, amit csak magunkra szánunk, pl vasárnap (persze ez csak annak fog menni, akinél nincs gyerek:) és hétfőre cseréljük ki magunkat. A bőr radírozása a test többi részén is ajánlott. A bőr nedvesség felszívó képessége így megsokszorozódik.

Ha mégis hirtelen kell elsietnünk otthonról, akkor legalább a körömágyunk bőrét ápoljuk. Mindíg szép a bőrünk az olajtól a műkörmös után. Ha otthon is ilyet szeretnél, egyszerűen fogj egy fülpiszkálót, és mártsd bele olajba (bármi lehet ez, baba olaj, étolaj, ricinus olaj, ami van). Ezután kend be vele a körömágyadat. Hatása legalább a megadott napon tökéletes, hirtelen tatarozáshoz nincs jobb.

Van, hogy körmünket otthon igyekszünk kifesteni, mintázni. Ez természetes körömnél elég gyorsan lepereg, de olyan gond is felmerülhet, hogy egyszerűen még órák múlva sem szárad meg a lakk. A természetes köröm festésénél figyelj rá, hogy körmöd zsírtalan legyen - hiszen ez az alapja a tartósságnak - ha lehet, akkor zsírtalanító folyadékot, vagy alkoholt is használj festés elött. Hagyd megszáradni, csak utána kend fel a lakkot. A lakkozás után használj színtelen fedő réteget.

A körömlakk késői száradásának két oka szokott lenni. Az első, hogy már rég lejárt a körömlakk szavatossága, de Te még mindíg nem vettél új lakkot. Nézd meg a körömlakkod hátulját, mi van rárajzolva. Általában a doboz kinyitásától számított max 24 hónapig használható fel a lakk. Ha nem vetted túl rég a lakkot, akkor a másik gond a körömlakk beszáradása. Ez könnyen orvosolható higítással. Ehhez a művelethez nem használhatunk sima körömlakk lemosót, szigorúan tartsuk magunkat a körömlakk higítóhoz. Ezen a néven lehet kapni, ma már aluljárókban, fodrász kellékesnél, mindenhol beszerezhető, és nem roncsolja a lakkodat. Fentieken kívűl még arra igyekezz figyelni, hogy lehetőleg jobb minőségű lakkot vásárolj, legalább közepes kategóriájút.

A körömlakk száradása meggyorsítható hideg levegővel, vagy hideg vízzel. A hideg gyorsítja a lakkok száradását, ezzel időt spórolhatsz meg.

Bár furán hangozhat, én onnan állapítom meg, hogy egy körömlakk megszáradt-e, hogy megszagolom. Ha nem érzem a körömlakk illatát, akkor a köröm száraz.

A köröm besárgulásáról: ez több mindentől kialakulhat. A leg általánosabb a sűrű lakkozás, pláne a sötét lakkok sárgítják természetes körmeinket.(a benne lévő színpigment a kiváltó ok) A besárgult körmöket kezeljük naponta citromlé és narancsvirágvíz egyenlő arányú keverékével, melyet vattával vigyünk a felületre. A köröm idővel újra kifehéredik!

 

Tippek még:

Mindíg használjunk gumikesztyűt, ha tisztítószeres vízbe nyúlunk, vagy ha hosszú ideig vizben dolgozunk.

A lakk lemosásához acetonmentes terméket használjunk.

Kenjünk a kezünkre, lábunkra (és körmünkre) hidratáló, puhító krémet vagy olajat lefekvés elött. Az avokádó és a búzacsíra olaj a legjobb.

Természetes köröm széleinek reszelésére üveg reszelőt használjunk. A műköröm reszelők, és a fém reszelők is rost szálakat hagynak maguk után reszelésnél. Az üvegreszelő lezárja a köröm széleket, és legalább a reszelőnk miatt nem fog betörni a körmünk.

Körömlakk szárító spray: ez egy létező termék, szerintem kb felére rövidíti le a körömlakk száradási idejét, és még az illata is jó.

Én a vendégektől hallottam, hogy most már olyan jó köröm erősítő olajakat lehet kapni a drogériákban, ami ténylegesen megerősíti az ember körmét rendszeres használat esetén. Én még nem használtam a műkörmöm miatt, viszont hiszek nekik, és tovább adom az információt nektek.

Bármilyen elszíneződés esetén (barnás zöldes foltok a körmön) forduljunk bőrgyógyászhoz, mert akár gombásodás is kialakulhat a körmön. Amennyiben az időt elhúzza az ember, a gomba annál jobban elterjed, és kezelése annál több ideig tart. Egy gombás körömből lehet késöbb tíz is, és a felületes kezelések a patika által nem segítenek. Az orvos által felírt készítmények is kb 6 hónap alatt hoznak helyre egy igazán gombás körmöt, úgyhogy ne várakozz!

A gombás láb pedikűrjénél további információkat osztok meg a vendégekkel.

Ha bárkinek még gondja, kérdése van köröm és kéz ápolással kapcsolatban, akkor kérdezzen bátran a vendégkönyvben, én szívesen válaszolok - tudásom erejéig:)

 

 

Diavetítő